Michaëlscantorij

De Michaëlscantorij bestaat uit ruim 30 enthousiaste (voornamelijk jonge) leden en levert een bijdrage aan de Michaëlsvieringen met het zingen van oude en moderne kerkmuziek. De cantorij staat sinds de oprichting in 2003 onder leiding van Toon Hagen.

michaelscantorij

Kerkmuziek heeft zich de afgelopen eeuwen ontwikkeld in de concertmuziek en wordt daardoor vaak buiten de kerk uitgevoerd. Als Michaëlscantorij voeren wij deze werken uit in een open en kerkelijke viering, waardoor deze muziek zijn oorspronkelijke zeggingskracht terug krijgt.

Lid worden?

Voor het koor is zangervaring niet vereist, maar er wordt van de zangers wel bereidheid gevraagd om de zangkunst indien nodig te verbeteren. Om dit te bereiken bieden wij koorscholing aan, waarbij basisvaardigheden aangeleerd worden. Op deze wijze wordt het mogelijk om kwalitatief hoogwaardige composities uit te voeren.
De cantorij repeteert wekelijks op vrijdagavond in de Grote Kerk van 20.00 tot 22.00 uur. Bent jij geïnteresseerd in dit koor, bezoek dan eens een Michaëlsviering of meld je per e-mail aan bij het bestuur om vrijblijvend een repetitie bij te wonen.